Най добре е с пробна лампа - свети - свещта и връзките са ОК, не свети - има проблем...
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем в подгевните свещи 1.9JTD
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Yavor Покажи съобщениеНай добре е с пробна лампа - свети - свещта и връзките са ОК, не свети - има проблем...
П.С а на колегата отново ще му кажа, че една свещ няма два ома, има си формула по която се смята колко трябва да е съпротивлението.
Comment
-
Аз винаги ги меря с пробна лампа,а ако някоя свети по слабо,тогава с мултицед/от 80 лв./.По принцип новите свещи имат 0.4-0.5 ома съпротивление,ако е изгоряла,съпротвление няма.........Италианките не са претенциозни за допустими разлики в съпротивлението/0.4-0.5 ома/,ако знаете при Опел ква е драма,там разлика от 0.1 и веднага почва да мига лампата
П.С.Когато откачиш куплунга от релето/така най-лесно се мерят/ като го погледнеш,от първото пълно гнездо се броят от 1 до 5,подред на цилиндрите.Но и това не е гаранция,имал съм случаи с обърната инсталация на свещите,тогава 1-а става 4-а,а 2-а става 3-аFiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщениеАз винаги ги меря с пробна лампа,а ако някоя свети по слабо,тогава с мултицед/от 80 лв./.По принцип новите свещи имат 0.4-0.5 ома съпротивление,ако е изгоряла,съпротвление няма.........Италианките не са претенциозни за допустими разлики в съпротивлението/0.4-0.5 ома/,ако знаете при Опел ква е драма,там разлика от 0.1 и веднага почва да мига лампата
П.С.Когато откачиш куплунга от релето/така най-лесно се мерят/ като го погледнеш,от първото пълно гнездо се броят от 1 до 5,подред на цилиндрите.Но и това не е гаранция,имал съм случаи с обърната инсталация на свещите,тогава 1-а става 4-а,а 2-а става 3-а
---------- Post added at 17:34 ---------- Previous post was at 17:33 ----------
Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщениеАйде малко по-кротко.
Само да уточня и аз, че наистина с китайски мултицет от 5 лв тая разлика о 0,2 ома трудно ще я хване. То само съпротивлението на сондите им е по 0,5 омаЗатова съм съгласен, че меренето трябва да стане само със някакъв скъп уред.
Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
156 1.8TS 16V (01.2001)
147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
0879369082
Comment
Comment